luv

luv

Sep 7, 2012

Setelah lama menyepi



as salam semua...dah lama betul x update blog nie...bukan x de mase tp ade kerja lain yang lebih wajib dan penting...banyak yang nak dikongsi and story tentang perkembangan Zufar...mucuk2 ibu...


diam x diam..pejam celik..pejam celik now zufar dah 6 bulan..alhamdulillah Tuhan memberikan kesihatan yang sempurna pada Zufar hingga hari ni...Zufar sentiasa ceria...dan aktif...

sekarang zufar dah x duk diam..masuk bawah meja..g betulkan speaker TV...nk main PS 2 abah...hahaha zufar x sabar nak main PS abah nampaknye...gaya sudah ade...hahaha...but so happy tgk perkembangan zufar...alhamdulillah...

zufar sangat suke menjerit hahaha mungkin ikut perangai ibu sbb ibu kan cikgu yg suke jerit2 kat dlm kelas...tapi bile tgk muke zufar cam cool je...cam muke blur...cam abah la...

sekarang nie disebabkan zufar terlalu aktif ke bahagian elektrik ( main wayar) so ibu n abah dah bt keputusan nak beli play yard....lg pun sng sikit kalau ibu nak mandi n nak masak..x de la terjerit2..mandi x khusyuk masak pun cincai2 je...sbb risau zufar..al maklum la sekarang abah sambung balejar kat Melaka..so ibu nak x nk kene handle zufar sorang diri...

harap2 ade rezeki nk benda play yard nie...sekarang zufar dah mule makan bubur..alhamdulillah sangat berselera...al maklumla bubur buatan ibu sendiri..hehehe puji diri sendiri jap...so agak sukar nk bagi zufar makan  sekarang...pusing kanan kiri..terbalik terlentang..akhir sekali bubur tumpah atas lantai...so ibu dah beli kerusi tuk mudah bg zufar makan n zufar pun pastinya akan lebih selesa...ibu beli secondhand je..sbb nampak kerusi ni cam hebat je fungsinya sampai zufar besar...n tuk adik2 zufar..insyaALLAH

boleh wat meja blaja...nie bukan zufar ye...hehehe
ni la kerusi zufar....





  ok lah...nak sediakan mandian zufar...tunggu entry lepas nie...ibu zufar nak share cara buat bubur dan makanan zufar ..cara mudah untuk ibu bekerja yang mmg buzy...hahaha...ok by 

1 comment:

mrpingu said...

comelnyaa nak cubit